Innovatie op de onderwijsarbeidsmarkt
menu

Word crash course school!

Samen met scholen werkt het Schoolbureau aan het vergroten en verbeteren van de instroom van nieuwe, aankomende docenten. Een belangrijke schakel in ons programma is de Crash Course in onderwijs, die door Het Schoolbureau is ontwikkeld.

Om de deelnemers aan de crash course in korte tijd een realistisch beeld van het voortgezet onderwijs te kunnen geven, is het essentieel dat deze volledig op een school plaatsvindt en dat er interactie is met docenten en leerlingen.

Ook uw school kan een crash course faciliteren. Wat daarvoor nodig is:

  1. Zo mogelijk een eigen ruimte op de school waarover we voor de duur van de crash course kunnen beschikken, met gebruik van de koffie- en theevoorzieningen en toegang tot het internet.
  2. De medewerking van een aantal docenten van uw school, die gedurende maximaal drie dagen bereid zijn een cursist in hun klassen te laten kennismaken met de praktische kanten van het docentschap.

Het faciliteren van een crash course kan voor uw school aantrekkelijk zijn om verschillende redenen. Niet alleen helpt u mee aan een preventieve oplossing voor toekomstige tekorten op de onderwijsarbeidsmarkt, u maakt ook als eerste kennis met een groep toekomstige docenten in de tekortvakken, en krijgt gelegenheid uw organisatie aan hen te presenteren als potentiële toekomstige werkgever. Kandidaten die het Onderwijsarrangement met succes afronden, zullen binnen maximaal twee jaar hun onderwijsbevoegdheid halen.
Scholen die eerder een crash course hebben gefaciliteerd, waarderen ook de verfrissende uitwerking ervan op de schoolorganisatie, omdat het de interactie over de lespraktijk bevordert.

Voor meer informatie over het faciliteren van een crash course op uw school kunt u contact opnemen met Het Schoolbureau.

Contact opnemen

 

 

Onze crash course-scholen

De volgende scholen werken op dit moment samen met Het Schoolbureau bij het realiseren van de crash course:

Barleaus Gymnasium Amsterdam    logo barleaus
www.barleaus.nl

 

wf_logo

OSG West-Friesland Hoorn
osg.atlascollege.nl

 

logoDaltonPortalDalton College Alkmaar
www.daltonalkmaar.nl

 

Montessori_College_Oost

Montessori College Oost
http://www.msa.nl/MCO

 

calandlyceum_logo

Calandlyceum Amsterdam
www.calandlyceum.nl

 

Over-Y College Amsterdam
www.over-y.nl

 

Open Scholengemeenschap Bijlmer
www.openschoolgemeenschapbijlmer.nl