Innovatie op de onderwijsarbeidsmarkt
menu

Starten als bevoegd docent

Je hebt net je eerste- of tweedegraads lesbevoegdheid gehaald of je zit nog in het laatste jaar van je opleiding. Er is voldoende vraag naar docenten in jouw schoolvak, dus je kunt straks uit verschillende vacatures kiezen. Maar welke school past het beste bij jou en hoe zorg je dat je als docent kan blijven groeien?

Als beginnend docent sta je op een doorslaggevend punt in je loopbaan. Vanaf je eerste werkdag op school wordt er meteen veel van je verwacht. Laat je je volledig opslokken door je onderwijstaken, dan kan het gebeuren dat je je eigen leerdoelen uit het oog verliest. In het traject Starten als zelfstandig professional helpt Het Schoolbureau je om stevig in het zadel te blijven zitten en van daaruit je eigen koers te bepalen.

Dat begint al bij het vinden van de juiste vacature. Samen brengen we je wensen en mogelijkheden in kaart zodat je gericht kunt zoeken naar vacatures die bij jou passen. Het Schoolbureau ondersteunt je bij het solliciteren en wanneer dat succesvol is, kunnen we je begeleiding bieden in de eerste periode van je onderwijscarrière.

Onze coaching-on-the-job is erop gericht je kwaliteiten en ontwikkelpunten helder te krijgen; zo leg je een solide basis voor je professionele ontwikkeling. Je ontvangt individuele begeleiding en volgt intervisie- en specialisatiebijeenkomsten. Onze begeleiding op maat vormt een waardevolle aanvulling op de begeleiding die de school je biedt tijdens de inductiefase, de eerste jaren van je onderwijsloopbaan.

Je ontwikkeling als docent

Bij Het Schoolbureau staan je ontwikkeling als docent en je leervragen centraal. Je leert jezelf te sturen door middel van planmatige en systematische reflectie, zodat je uitgroeit tot een competente en zelfstandig lerende onderwijsprofessional.

De vraaggerichte ondersteuning van Het Schoolbureau helpt je om succesvol de stap van opleiding naar praktijk te maken. Het risico om in deze uitdagende periode van je onderwijscarrière uit te vallen, kun je hiermee fors beperken, terwijl je je kansen en mogelijkheden op de onderwijsarbeidsmarkt vergroot.

Voor wie

Het traject Starten als zelfstandig professional is bedoeld voor kandidaten die in het laatste jaar van de lerarenopleiding zitten of hun eerste- of tweedegraadslesbevoegdheid net hebben gehaald. Je kunt dit traject in het lerarenregister opgeven als professionaliseringsactiviteit.

Wil jij ook zelfstandig onderwijsprofessional worden?

Neem contact op

“De coach van Het Schoolbureau heeft mij heel veel geleerd. Ik kon steeds zelf aangeven wat ik wilde leren. ”

Matthijs werd de eerste drie maanden voor de klas intensief begeleid d.m.v. coaching-on-the-job.

“Ineens word ik wél uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken in het onderwijs. ”