Innovatie op de onderwijsarbeidsmarkt
menu

Herintreden met een ‘slapende’ bevoegdheid

Het basisonderwijs zit te springen om leerkrachten. Als je in het bezit bent van een ‘slapende’ bevoegdheid kan dit dus een goed moment zijn om die nieuw leven in te blazen. Op weg naar een aanstelling in het primair onderwijs kun je je bij Het Schoolbureau oriënteren en voorbereiden op de huidige beroepspraktijk.

Je hebt jaren geleden de PABO afgerond en het basisonderwijs is je dus niet vreemd. Maar is je pedagogisch-didactische kennis nog up to date en sluiten je ervaringen van toen nog aan bij de praktijk van nu? Het Onderwijsarrangement biedt je een hernieuwde kennismaking met het basisonderwijs en met je eigen kwaliteiten als leerkracht.

In drie stappen naar een baan

Het traject begint met een uitgebreid assessment waarin we je persoonlijke eigenschappen, vaardigheden en verwachtingen over het basisonderwijs in kaart brengen. We toetsen aan de hand van de zeven SBL-competenties van de leraar.

Na het assessment neem je deel aan de Crash Course in Primair Onderwijs. Tijdens deze onderdompelingscursus komen de pedagogisch-didactische beginselen van het lesgeven aan bod en ervaar je in de praktijk wat het betekent om een klas vol kinderen in goede banen te leiden. De Crash Course bestrijkt elf aaneengesloten dagen en vindt plaats op een basisschool. Zo leer je ook de school als werkomgeving goed kennen. In het afsluitende gesprek komt aan de orde wat je sterke punten zijn en welke competenties extra aandacht nodig hebben.

Wanneer je de Crash Course met succes hebt doorlopen, begint je werkervaringstraject op een basisschool. Gedurende drie tot zes maanden sta je deels zelfstandig voor de klas en loop je deels mee met je ervaren duo-leerkracht. Bij het lesgeven word je door Het Schoolbureau zowel op als buiten de werkvloer intensief begeleid. Je coach komt elke twee weken op lesbezoek in de klas en ondersteunt je met coachingsgesprekken. Om je praktijkervaring te ondersteunen en te verdiepen kun je bovendien gebruikmaken van ons aanbod van maandelijkse specialisatiebijeenkomsten, gericht op algemene vraagstukken uit de onderwijspraktijk.

Na een succesvolle afronding van het werkervaringstraject stroom je direct door naar een aanstelling op een basisschool.

Voor wie

Wil je met een slapende bevoegdheid op zak deelnemen aan het Onderwijsarrangement, dan moet je hiervoor minimaal 4 dagen per week beschikbaar zijn.

Wil je meer weten over Het Schoolbureau en/of het Onderwijsarrangement? Neem dan contact met ons op.