Innovatief op de onderwijsarbeidsmarkt
menu

Specialisatiebijeenkomst “Gouden regels voor gedragsverandering”

De invloed van leerkrachtgedrag op gedrag van leerlingen is groot, groter dan veel leerkrachten denken. In deze bijeenkomst kijken we naar wat jij kunt doen om het gedrag van de leerlingen in je groep te veranderen. 

Als leerkracht besteed je vele uren aan het aanleren van de tafels of werkwoorden. Als het kind het niet snapt, leg je het geduldig nog een keer uit. En nog een keer… en desnoods nóg een keer. En volgende week, als het kind de instructie weer “kwijt” is, wéér.

Als een kind door de klas praat, leg je dat één keer uit, misschien wel twee keer. Maar dan moet het kind toch echt wel doorhebben dat het niet de bedoeling is. Als leerkracht zijn we geneigd om het aanleren van kennis als iets anders te zien dat het aanleren van gedrag. (Horeweg, 2015).

Aan het einde van deze bijeenkomst heb je handvatten gekregen en ervaringen uitgewisseld over hoe je ongewenst gedrag kunt begrenzen, gewenst gedrag kunt aanleren en ongewenst gedrag kunt laten uitdoven.

Bereid je voor op deze bijeenkomst door goed te kijken of en hoe de regels in jouw klas/school zichtbaar zijn. Maak een foto op je mobiel om te delen met de andere deelnemers. Ook wanneer je nog niet gestart bent met je werkervaringstraject, ben je van harte welkom.

Het Schoolbureau organiseert maandelijks specialisatiebijeenkomsten  voor (startende) leerkrachten in het primair onderwijs. Inhoud van de bijeenkomsten wordt vastgesteld door de vragen en leerbehoeftes van de deelnemers. Wij geloven dat docenten zelfstandige professionals zijn die durven te vragen en continu leren. Deelname is gratis. 

28/10/2020
Van 19.00 tot 21.00 uur
Via Zoom
n.v.t.
gratis

aanmelden