Innovatie op de onderwijsarbeidsmarkt
menu
071
191a
235 (003)
088a
previous arrow
next arrow

Leraar worden in het basisonderwijs

Werken in het basisonderwijs is werken aan de generatie van de toekomst. Daarom vindt Het Schoolbureau het beroep van leraar het mooiste dat er is. Vanuit een toekomstgerichte visie en gedegen kennis van de sector hebben wij een innovatieve aanpak ontwikkeld om de instroom, de mobiliteit en de kwaliteit op de onderwijsarbeidsmarkt te bevorderen.

Het Schoolbureau ziet toekomst in het primair onderwijs. Wij begeleiden in opdracht van een groot aantal schoolbesturen in de regio Amsterdam toekomstige zijinstromers en herintreders om een duurzame start te maken binnen het primair onderwijs. Deelname aan onze trajecten is voor kandidaten vrijwel altijd kosteloos.

Wij kunnen scholen precies uitleggen wat onze kandidaten het basisonderwijs te bieden hebben en bereiden de kandidaat zelf voor op wat het onderwijs van hem/haar vraagt. Zo werken we aan een betere aansluiting tussen onderwijsbanen en de bredere arbeidsmarkt. Met als doel om niet alleen de instroom te verhogen, maar ook een positieve impuls te geven aan de kwaliteit van het basisonderwijs.

Alleen al in Amsterdam is Het Schoolbureau sinds 2018 verantwoordelijk voor de succesvolle instroom van meer dan 300 zijinstromers. Ben jij de volgende? Meld je hier aan voor onze digitale informatiebijeenkomst op 21 december 2023.