Werken aan de generatie van de toekomst
menu

Specialisatiebijeenkomst “Veiligheid in de Klas”

Veiligheid en een goed pedagogisch klimaat zijn twee termen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De relatie die je met leerlingen opbouwt is het fundament van een goed pedagogisch klimaat op school en in de klas. Een positief pedagogisch klimaat zorgt voor veiligheid en geeft de meest optimale ontwikkelkansen aan leerlingen.

De hele dag ben je als leraar bezig met het nemen van (pedagogische) beslissingen. Zo’n beslissing neem je vaak zonder na te denken en in een “split second”. Een leraar is de persoon die het meeste invloed heeft op het pedagogisch klimaat in de klas. Wat doe jij en hoe krijg je daar vat op?

Kinderen maken deel uit van de gemeenschap die de klas en de school vormt. Hoe kunnen zij daar een bijdrage aan leveren? Hoe wordt daar op jouw school aan gewerkt?

In deze specialisatiebijeenkomst over veiligheid op school en in de klas, wordt de theorie gekoppeld aan de eigen dagelijkse praktijk. Je wordt je in deze bijeenkomst bewust van eigen en andermans voorkeuren en we geven je handvatten om heel bewust te kunnen werken aan een veilig gevoel voor alle leerlingen!

Het Schoolbureau organiseert maandelijks specialisatiebijeenkomsten  in het ondernemershuis Crataegus in Amsterdam. Inhoud van de bijeenkomsten wordt vastgesteld door de vragen en leerbehoeftes van de deelnemers. Wij geloven dat docenten zelfstandige professionals zijn die durven te vragen en continu leren. Deelname is gratis. 

14/01/2019
19.00 tot 21.00 uur
Ondernemershuis Crataegus, Meidoornplein 40, Amsterdam
30
gratis